top of page

Érjen el akár 25%-kal több terméshozamot a TYTANIT® lombtrágyával, mely az AÖP-ben is 1 pontot ér

A TYTANIT® lombtrágya a megnövekedett tápanyagfelvétel mellett bizonyítottan fokozza a fotoszintézist, akár 60%-kal növeli a levelek klorofill tartalmát. Amellett, hogy jelentősen csökkenti az aszály okozta stressz hatásait a növekedési szakaszban, 40-50%-kal növeli a biomassza tömegét, valamint javítja a megtermékenyülést, hiszen hatására 10-15%-kal több szem képződik.

A TYTANIT® egy olyan védjegyzett életfolyamat stimulátor, mely elősegíti a több és jobb minőségű termés elérését.


A TITÁN (Ti), hatékonyságát az egyedi aTIUM molekulának köszönheti, amely egy biológiailag gyorsan hozzáférhető, könnyen hasznosítható, rendkívül hatékony, szerves titánvegyület. Az olyan elemek, mint például a titán vagy a szilícium, nem elengedhetetlenek, de elősegítik a növények növekedését és fejlődését, mivel stimulálnak bizonyos rendkívül fontos életfolyamatokat. Növelik a biotikus és abiotikus stressz faktorokkal szembeni rezisztenciát, elősegítik bizonyos tápanyagok felvételét, kompenzálják más elemek toxikus hatásait. A tápanyagutánpótlás során meghatározó tényező a kijuttatott tápanyag összetétele, vízoldhatósága, és az is, hogy mennyire felvehető a növények számára. A mikroelemek hasznosulása a lombfelületen keresztül a legeredményesebb.


Sejt szinten hat


A fokozott tápelemfelvétel miatt a növény a talaj tápanyagkészletét is elkezdi hasznosítani. A TYTANIT® hatóanyaga a titanil-szulfát 8,5 g/l (0,8 m/m %). A megnövekedett tápanyagfelvétel mellett bizonyítottan fokozza a fotoszintézist, mert 50-60%-kal növeli a levelek klorofill tartalmát. Jelentősen csökkenti az aszály okozta stressz hatásait a növekedési szakaszban. 40-50%-kal növeli a biomassza (szár, levél) tömegét, valamint javítja a megtermékenyülést, hiszen hatására 10-15%-kal több szem képződik. Megerősíti a növény természetes ellenállóképességét a stresszhatásokkal szemben. A TYTANIT® hatékonyabb beporzást eredményez, növeli a pollen élet- és csírázóképességét. Az olyan szél porozta növényeknél, mint a kukorica és a kalászosok, nem csak a megkötött szemek számát, és ezáltal a betakarítható mennyiséget növeli, hanem a kötődés minőségét is.


A TYTANIT® sejtszinten hat. Magához vonzza a vas és a kalcium ionokat, és segíti bejutásukat a sejtekbe. Ennek hatására a sejt közötti térben megnövekszik az oldatkoncentráció, megváltozik az ozmózisnyomás, és megtörténik az oldatok keveredése a töményebbtől a hígabb fele. Segítségével ennek a folyamatnak köszönhetően azok az anyagok (például makro- és mikroelemek, gombaölőszerek), melyek addig csak a sejtközötti térben voltak jelen, be tudnak jutni a sejtbe, javítva ezzel a hatékonyságukat.


A TYTANIT® alkalmazása


A TYTANIT® használata 1 pontot ér az Agrár-ökológiai Programban (AÖP). Alkalmazása valamennyi szántóföldi és kertészeti kultúra számára ajánlott a lombtrágyázás, a tápoldatozás, a talajpermetezés vagy a magtrágyázás során kijuttatva. A TYTANIT® átlagos dózisa 2-4 alkalom x 0,2-0,3 l/ha. A TYTANIT® alkalmazása hatékonyabb minőségű és ellenállóbb virágport, látványosabb termékenyülést, több virágot és termést eredményez. Hatására fokozódik a fotoszintézis, emelkedik a klorofilltartalom, a levelek nagyobb méretűek lesznek, a zöldtömeg növekedik. A talajból sokkal intenzívebb és gyorsabb tápanyag felszívódás figyelhető meg.Comments


bottom of page