top of page

Miért szükséges az őszi kalászos gabonafélék vetőmagját Primseed® magtrágyával is kezelni?


Profitorientált életünk során minden lehetőséget meg kell ragadnunk a jövedelmezőbb növénytermesztés érdekében. Legtöbb esetben már a kezdetekben nagyrészt eldől, hogy mire számíthatunk a betakarításkor, az elmaradt beavatkozás kapcsán a későbbiekben csak bánkódhatunk.


Kifejezetten a kalászosok igényeire kifejlesztve


Az őszi búza és az őszi árpa vetőmagjai nem tartalmazzák azt a mennyiségű tápanyagot, amely biztosítani tudná a megnövekedett termésszint igényhez szükséges kezdeti robbanásszerű fejlődést. A csírázó magvak pici gyökérzete nem képes elérni a talajban lévő összes tápanyagot még optimális körülmények között sem.


Erre a kihívásra született meg a Primseed® magtrágya, ami a kalászosok igényeinek megfelelően, 100%-ban vízoldható formában tartalmazza az induláshoz szükséges valamennyi tápanyagot. Ráadásul ezek a tápanyagok olyan összetételben és formában vannak a termékben, mint a mag szikanyagában. Tehát olyan, mintha plusz szikanyaggal látnánk el a csíranövényt. Összetételnek köszönhetően nem, hogy káros hatása nincs a csírázásra és kelésre, hanem egyértelműen pozitívan hat az indulásra.Intenzívebb kelés és fejlődés


A jobb tápanyagellátottságnak köszönhetően felgyorsul a növények kelése, intenzívebb lesz a kezdeti fejlődés. Csírázáskor kedvezőtlen körülmények esetén – szárazság/belvíz, hideg időjárás– növekszik a növények ellenállóképessége ezen faktorokkal szemben. Lengyelországi kutatóintézeti vizsgálatok alapján a kezelés hatására növekszik a csírázási százalék, a zöldtömeg és végső soron a betakarított terméseredmény is mérhetően nagyobb.

A Primseed® magtrágya tartalmaz festékanyagot és tapadásfokozót, ezért a kezelt vetőmag színe sokkal intenzívebb, illetve a vetőgépbe való töltéskor jelentősen csökken a porképződés kockázata.


A sok pozitív hozzáadott érték ellenére a Primseed® magtrágya használata mindössze néhány 100 Ft-tal emeli meg a kalászos termesztésének hektárköltségét. A Primseed® magtrágya keverhető a kalászosok csávázására engedélyezett készítményekkel.


További információért írjon nekünk az info@altoterra.hu címre vagy keresse munkatársainkat:


Csáki Szilárd +36 30 848 83 70
Commenti


bottom of page