top of page

BÓR- A jövő évi bőséges termésért!



 

A bór szerepe a gyümölcsösökben, a jövő évi termés biztosítása már most

A gyümölcsösökben a bór rendkívül fontos mikroelem, amely nélkülözhetetlen a növények egészséges fejlődéséhez és a terméshozam maximalizálásához. De miért is fontos a bór a gyümölcsösök számára?


A bór jelentősége a rügydifferenciálódásban

A bór (B) elengedhetetlen szerepet játszik a rügydifferenciálódásban, ami a virágok és a termések kialakulásának egyik alapvető folyamata. A bór nélkülözhetetlen a sejtfal stabilitásához és az auxin nevű növényi hormon szintéziséhez, amely elősegíti a növekedést és a fejlődést. A megfelelő bór-ellátottság biztosítja, hogy a rügyek egészségesek és erősek legyenek, ami közvetlenül befolyásolja a következő évi terméshozamot.


A bórhiány tünetei a gyümölcsösökben

Bórhiány esetén a gyümölcsfák növekedése és fejlődése jelentősen visszaeshet. A leggyakoribb tünetek közé tartoznak:


  • Gyenge rügydifferenciálódás: A rügyek nem fejlődnek megfelelően, ami gyenge virágzást és alacsony terméshozamot eredményez.

  • Deformált gyümölcsök: A bórhiány gyakran vezet deformált, rossz minőségű gyümölcsök kialakulásához.

  • Gyenge gyökérnövekedés: A bórhiány gátolja a gyökérnövekedést, ami csökkenti a tápanyagfelvételt és a növények általános egészségét.


Hogyan gondoskodjunk a jövő évi termésről bór segítségével?

A bór megfelelő pótlása most kulcsfontosságú a jövő évi bőséges termés biztosításához. Az egyik leghatékonyabb módja a bórpótlásnak a MIKROVIT BÓR TURBO® alkalmazása. Ez a készítmény nemcsak hatékonyan szünteti meg a bórhiányt, hanem elősegíti a bór gyors és hatékony felszívódását is, még kedvezőtlen időjárási körülmények között is.


A MIKROVIT BÓR TURBO® előnyei:

  • Gyors felszívódás: A poliolt tartalmazó formula akár 2,5-szer nagyobb bórfelvételt tesz lehetővé.

  • Jobb ellenállóképesség: Növeli a növények ellenállóképességét a kórokozókkal szemben.

  • Magasabb terméshozam: Segít biztosítani a következő évi bőséges és jó minőségű termést.

  • Alacsony adagolás: Már kis mennyiségű adagolással is hatékonyan megszünteti a bórhiányt.

  • Hatékony bórforma: A bór bór-etanol-amin formában van jelen, ami elősegíti a hatékonyabb felszívódást és hasznosulást.

Ajánlott kijuttatási mennyiség

  • Kijuttatandó mennyiség: 0,2–1,2 l/ha


A bór alapvető fontosságú a gyümölcsösök egészséges fejlődéséhez és a jövő évi bőséges terméshozam biztosításához. A bórhiány megelőzésével és kezelésével most hozzájárulhatunk a rügyek és a gyümölcsök egészséges fejlődéséhez, és magas minőségű termést érhetünk el a következő szezonban. Ne hagyja, hogy gyümölcsfái szenvedjenek – gondoskodjon időben a bórpótlásról a MIKROVIT BÓR TURBO® segítségével!


A termékekkel kapcsolatos további információért, árajánlatért, keressen minket bizalommal!





Comments


bottom of page