top of page

OPTYSIL® -Védekezés a gyapottok bagolylepke és a kukoricamoly ellen az Optysillel



 

A növénytermesztésben minden évben komoly kihívást jelentenek a különféle kártevők, melyek nemcsak a terméshozamot csökkenthetik, hanem a termény minőségét is jelentősen rontják. Két különösen veszélyes kártevő, a gyapottok bagolylepke (Helicoverpa armigera) és a kukoricamoly (Ostrinia nubilalis), melyek jelenléte nagy károkat okozhat a kukoricatermesztésben. Ezen kártevők elleni védekezés időzítése és hatékonysága kulcsfontosságú a sikeres termelés érdekében.



Az OPTYSIL® szerepe a védekezésben

 

Az OPTYSIL® egy olyan innovatív termék, amely hatékonyan segíti a növényeket a kártevők elleni védekezésben. Az alkalmazása révén a növények erősebbek és ellenállóbbak lesznek, ami csökkenti a kártevők okozta károkat. Az OPTYSIL® szilícium alapú készítmény, amely erősíti a növény sejtfalait, ezáltal nehezebbé teszi a kártevők számára a növények károsítását. Másrészt a szílicium a kártevő szájszervére roncsoló hatással van.

 

Alkalmazás és időzítés

 

A védekezés hatékonysága nagymértékben függ az alkalmazás időzítésétől. A gyapottok bagolylepke és a kukoricamoly elleni védekezést már a kártevők megjelenése előtt meg kell kezdeni, és folyamatosan figyelemmel kell kísérni a növényeket. Az OPTYSIL® alkalmazása a vegetációs időszak elején, illetve a kártevők megjelenésének időszakában különösen ajánlott. A termék használata során fontos betartani a gyártó által javasolt dózisokat és alkalmazási módszereket.

 

A gyapottok bagolylepke és a kukoricamoly elleni védekezés elengedhetetlen a sikeres kukoricatermesztéshez. Az OPTYSIL® jelentős mértékben hozzájárulhat a növények ellenálló képességének növeléséhez, csökkentve a kártevők okozta károkat. Az időben történő védekezés és az OPTYSIL® alkalmazása révén a termelők biztosíthatják a magas terméshozamot és a kiváló terményminőséget.

 

OPTYSIL® hatása a lárva szájszervére





• A szilíciummal megerősített sejtfal hatására növekedik a növények stressztűrő képessége olyan kedvezőtlen termesztési körülmények között is, mint a szárazság, a belvíz vagy a biotikus- és abiotikus stressztényezők


• Csökkenti a patogén kórokozók, kártevők okozta biotikus stressz hatásait. A szilárd sejtfal természetes gátként korlátozza a kórokozók behatolását és terjedését a növényi szövetekben.


• Elősegíti a fiatal növények gyökérképződését és intenzívebb foszforfelvételét, mert a szilícium serkenti a gyökérzet fejlődését.


• Javítja a termés hozamát, minőségét és eltarthatósági paramétereit. A szilícium által megerősödött és rugalmas epidermisz kevésbé érzékeny a kártevők okozta repedésekre. A termés tárolhatósága javul, könnyebbé válik a betakarítás és a szállítás is.



A termékekkel kapcsolatos további információért, árajánlatért, keressen minket bizalommal!





Comentarios


bottom of page