top of page

Stabilizált ásványi műtrágya az optimális nitrogénhatékonyságért

Az ENTEC® inhibitoros nitrogéntrágya, amely optimális nitrogénhatékonyságot biztosít. Késlelteti az ammónium nitráttá történő átalakulását, akkor szabadítja fel a nitrogént a növények számára, amikor az a leghatékonyabban tud hasznosulni.

A nitrogénvegyületek állandó átalakulási és kimosódási folyamatoknak vannak kitéve a talajban. A hagyományos nitrogénműtrágyák kijuttatásánál a nitrogén akár 50%-a is elveszhet a kimosódás, az elpárolgás vagy a dentrifikáció, azaz a nitrátok és a nitrogéngáz biológiai átalakulása miatt bekövetkező nitrogénveszteség következtében. Az ENTEC® alkalmazásával az ammónium nitráttá alakulása akár 12 héttel késleltethető a nitrifikációgátló hatása miatt. A nitrogénszolgáltatás így a növény igényeihez igazodik és a műtrágya hatékonyabban működik.


Az ENTEC®-ben található inhibitor lassítja a nitrifikációt, ezáltal az ammónium-N stabilizálódik a talajban. Hosszú időn keresztül lehetővé teszi a növény számára kedvező folyamatos, és egyidejű ammónium- és nitrát felvételt. Az ammónium stabilizálása nagymértékben csökkenti a N veszteségeket, így növekedik a nitrogén rendelkezésre állása a növény számára. Az ENTEC® rendkívül hatékonyan csökkenti a N2O kibocsátást. Használatakor a N2O-kibocsátás 73%-kal csökken a hagyományos műtrágyához képest.

Az ENTEC® előnyei


- Hatékonyabb nitrogénfelhasználás: Az inhibitor lassítja a nitrifikációt így a nitrogénellátás folyamatos.


- Magasabb terméshozam és terményminőség: A növények számára több felvehető nitrogént biztosít.


- Folyamatos és igény szerinti táplálás: A növény számára két direkt hasznosítható nitrogénformát biztosít: ammónium- és nitrát-nitrogén.


- Költséghatékony és rugalmas alkalmazhatóság: A műtrágyázások száma csökkenthető és az időjárástól való függés kisebb.


- Fenntartható környezeti hatás: Kevesebb a nitrát kimosódás és az ammónia emissziós vesztesége.


- Kiváló tárolhatóság és precíz alkalmazás, prémium termékminőség.


Mely növénykultúrákban ajánlott az ENTEC® használata?


Az ENTEC® olyan stabilizált, ásványi, komplex granulált műtrágya akár alacsony klorid-tartalommal, melynek a hatóanyagtartalma megfelelő minden a növény táplálására. Használata épp úgy ideális szőlő- és gyümölcsfélék műtrágyázásakor, mint szántóföldi és zöldségkultúrák termesztésénél.



bottom of page