top of page

Csökkentett nitrogén veszteség az ENTEC és az UTEC műtrágyákkal

Csapadékhiány esetén a szilárd műtrágyák kipárolgási veszteséggel járhatnak. A karbamid alapú műtrágya, az UTEC® akár három hétig minimális kipárolgási veszteséggel kijuttatható, így hozzájárul a hatóanyag optimális hasznosulásához.

Csökken az időjárásnak való kitettség

A szélsőséges időjárási körülmények hatására egyre nehezebb a növénytermesztési munkálatok időzítése. A tápanyag-utánpótlási műveletek számának csökkentése a késleltetett feltáródás révén megvalósítható. Ennek köszönhetően csökken az időjárás viszontagságainak való kiszolgáltatottság, a kihagyott műveletek miatt költséghatékonyabbá válik a termelés, valamint a szabályozott nitrogén feltáródásnak köszönhetően látványosan csökken a nitrogén kimosódása a talajból. A stabilizált ammónium nitrogén tartalmú ENTEC® műtrágya lelassítja a nitrifikációt, így a kijuttatás után a nitrogén mindkét formája legalább 90 napig áll a növény rendelkezésére.


Környezetkímélő technológia

Az ENTEC® és az UTEC® környezetbarát technológiája lényegesen csökkenti az üvegház-hatású gázok kibocsátását, ami azért is fontos, mert jelenleg a földön az összes antropogén kibocsátás 15-18%-át a mezőgazdasági tevékenységek teszik ki. Az ENTEC® csökkenti a közvetlen és a közvetett GHG-kibocsátást az éghajlatváltozás enyhítése érdekében.

A termékekkel kapcsolatos további információért, árajánlatért, keressen minket bizalommal.

Tel.: +36 53 587 525

e-mail cím: info@altoterra.hu



bottom of page