top of page

Magas hozam, kiváló minőség


A PLONVIT folyékony műtrágya a szántóföldi növények lombtrágyázásának alapja, a különböző nyomelemeket kelátos formában tartalmazza. A fejlett gazdaságokban a növényvédő szerekkel együtt, a permetező oldatok egyik meghatározó összetevője.

A PLONVIT műtrágyák tömény koncentrációban és kiegyensúlyozott formában, megfelelő mennyiségben és arányban tartalmazzák azon nyomelemeket, amelyekre az adott növényfajnak specifikusan szüksége van. A nyomelemek kelátos formában találhatók meg a PLONVIT termékben, ezért a növények maximálisan hasznosítani tudják őket. Tartalmaznak még magnéziumot és nitrogént is, ami segíti a nyomelemek felvételét és hasznosítását, valamint biostimuláló összetevőket, amelyek fokozzák a növények metabolizmusát.

A szántóföldi gyakorlatban a tápanyagok, különösen a mikroelemek hiánya meglehetősen gyakran jelentkezik látható tünetek megjelenése, mint például a levél elszíneződése, vagy elhalása nélkül. A tápanyaghiány negatív hatásai gyakran csak a betakarításkor jelentkeznek. Ezért is nagyon fontos a speciális összetételű mikroelem-tartalmú műtrágyákkal történő lombtrágyázás elvégzése. Ezen megelőző kezelések célja a termésveszteség, vagy a minőségromlás kockázatának minimalizálása. A PLONVIT mikroelem műtrágyacsalád használata kedvező hatással van a terméshozam minőségére és mennyiségére egyaránt.

A PLONVIT hatékonyságát az INT technológia fokozza, amely megnöveli a tápanyagok felvételét és szállítását a növényben, valamint javítja a szuszpenzió tulajdonságait. A PLONVIT műtrágyák a legtöbb növényvédőszerrel együtt kijuttatható.


A folyékony mikroelem-tartalmú PLONVIT műtrágyák használatának előnyei:


- Magas tápanyag-koncentráció (több, mint 20 tömeg%), amely alacsony dózisban is garantálja a hatékonyságot.

- Az INT technológiának köszönhetően az alkalmazást követő gyors és látványos hatás.

- A legtöbb általánosan használt növényvédő szerrel együtt alkalmazható jobb minőségű és nagyobb mennyiségű termés.

- Költséghatékonyság.

- A fajtaspecifikus PLONVIT műtrágyák adják az alapját az INTERMAG szakemberei által kidolgozott lombtrágyázási programnak.




bottom of page