top of page

Nagyobb hozam, magasabb támogatás a TYTANIT® használatával


A TYTANIT® megerősíti a növény természetes ellenállóképességét a stresszhatásokkal szemben. Hatékonyabb beporzást eredményez, növeli a pollen élet- és csírázóképességét. Az olyan szél porozta növényeknél, mint a kukorica és a kalászosok, nem csak a megkötött szemek számát, és ezáltal a betakarítható mennyiséget növeli, hanem a kötődés minőségét is.


TYTANIT® az AÖP-ben


A termelőknek évente külön kérelemben kell nyilatkozni az Agrár Ökológiai Programban való részvételről, mely azt vonja maga után, hogy minden művelési ágban el kell érni a 2 pontot. A TYTANIT® olyan természetes ellenállóképesség fokozó, mely teljes mértékben megfelel az új elvárásoknak. A TYTANIT® használata 1 pontot ér az Agrár-ökológiai Programban (AÖP). A növény- és talajkondicionálók esetében „a szántóterületek legalább 50%-án talajkondicionáló, növénykondicionáló vagy N-megkötő készítmények alkalmazása – 1 pont"-ot ér.





A TYTANIT® alkalmazási területei


A TYTANIT® alkalmazása valamennyi szántóföldi és kertészeti kultúra számára ajánlott a lombtrágyázás, a tápoldatozás, a talajpermetezés vagy a magtrágyázás során kijuttatva. A TYTANIT® használata hatékonyabb minőségű és ellenállóbb virágport, látványosabb termékenyülést, több virágot és termést eredményez. Hatására fokozódik a fotoszintézis, emelkedik a klorofilltartalom, a levelek nagyobb méretűek lesznek, a zöldtömeg növekedik. A talajból sokkal intenzívebb és gyorsabb tápanyag felszívódás figyelhető meg.


A TYTANIT® átlagos dózisa 2-4 alkalom x 0,2-0,3 l/ha.



A legjobb immunerősítő a növények számára


A TYTANIT® jelentősen csökkenti az aszály okozta stressz hatásait a növekedési szakaszban. Akár 50%-kal növeli a biomassza (szár, levél) tömegét, valamint javítja a megtermékenyülést, hiszen hatására 10-15%-kal több szem képződik.



A TYTANIT® magához vonzza a vas és a kalcium ionokat, és segíti bejutásukat a sejtekbe. Ennek hatására a sejt közötti térben megnövekszik az oldatkoncentráció, megváltozik az ozmózisnyomás, és megtörténik az oldatok keveredése a töményebbtől a hígabb fele. Segítségével ennek a folyamatnak köszönhetően azok az anyagok (például makro- és mikroelemek, gombaölőszerek), melyek addig csak a sejtközötti térben voltak jelen, be tudnak jutni a sejtbe, javítva ezzel a hatékonyságukat.





bottom of page