top of page

TYTANIT®, a környezetkímélő terméshozamnövelő

A TYTANIT® egy olyan védjegyzett életfolyamat stimulátor, mely elősegíti a több és jobb minőségű termés elérését. A TITÁN (Ti), hatékonyságát az egyedi aTIUM molekulának köszönheti, amely egy biológiailag gyorsan hozzáférhető, könnyen hasznosítható, rendkívül hatékony, szerves titánvegyület.


Az INTERMAG olyan innovatív biostimulátorok, speciális műtrágyák, agrokémiai termékek és egészségjavító termékek lengyelországi gyártója, amelyek a növények professzionális termesztésében és az állattenyésztésben használatosak. Az INTERMAG 1988 óta úttörő szerepet játszik a mikroelemeken és funkcionális elemeken, például a titánon és a szilíciumon alapuló termékek kutatásában és fejlesztésében. Az INTERMAG termékek hatékonysága világszerte mintegy 40 ország piacán lett bizonyítva.


Az INTERMAG által javasolt megoldások hozzájárulnak a környezetbarát mezőgazdasági gyakorlatok terjesztéséhez, amelyek lehetővé teszik az egészséges élelmiszerek előállítását. A hosszú évek alatt kifejlesztett növénytermesztési és állategészségügyi megelőzési technológiák megfelelnek a professzionális gazdaságok követelményeinek. Az INTERMAG INT technológiája (innovatív tápanyagtranszfer) célja, hogy növelje a műtrágyák, a növekedésserkentők és az aktivátorok hatékonyságát. Az egyes termékekben specifikusan kiválasztott, megfelelően előkészített szerves komponensek lehetővé teszik az INT technológia számára, hogy javítsa a növények tápanyagfelvételének és felszívódásának gyorsaságát, valamint hatékonyságát.


Titánium a növénytermesztésben


A titánvegyületek kutatása, ezen belül is a növényekre gyakorolt kedvező hatása, a XX. században kezdődött. A titánium a földkéreg 10 leggyakrabban előforduló elemének egyik, ennek ellenére a legtöbb növényben nagyon alacsony mennyiségben van jelen. Ennek oka, hogy a titánium nehezen hozzáférhető elem a savanyú és a lúgos pH-jú talajban egyaránt. A titániummal már az 1900-as évek elején is végeztek kísérleteket, többek között paradicsomon, szőlőn, burgonyán, cukorrépán és szamócán. E kísérletek során azt tapasztalták, hogy a titánium hatására nőtt a növények klorofill-, C-vitamin- és szénhidrát tartalma is, valamint javult a megtermékenyülésük.


Az olyan elemek, mint a titán, a szilícium, a vanádium, a szelén vagy a jód nem elengedhetetlenek, de elősegítik a növények növekedését és fejlődését, mivel stimulálnak bizonyos rendkívül fontos életfolyamatokat. Növelik a biotikus és abiotikus stressz faktorokkal szembeni rezisztenciát, elősegítik bizonyos tápanyagok felvételét, kompenzálják más elemek toxikus hatásait. A tápanyagutánpótlás során meghatározó tényező a kijuttatott tápanyag összetétele, vízoldhatósága, és az is, hogy mennyire felvehető a növények számára. A mikroelemek hasznosulása a lombfelületen keresztül a legeredményesebb.

Akár 25%-kal több terméshozam


A fokozott tápelemfelvétel miatt a növény a talaj tápanyagkészletét is elkezdi hasznosítani. A TYTANIT® hatóanyaga a titanil-szulfát 8,5 g/l (0,8 m/m %). A megnövekedett tápanyagfelvétel mellett bizonyítottan fokozza a fotoszintézist, mert 50-60%-kal növeli a levelek klorofill tartalmát. Jelentősen csökkenti az aszály okozta stressz hatásait a növekedési szakaszban. 40-50%-kal növeli a biomassza (szár, levél) tömegét, valamint javítja a megtermékenyülést, hiszen hatására 10-15%-kal több szem képződik. Megerősíti a növény természetes ellenállóképességét a stresszhatásokkal szemben. A TYTANIT® hatékonyabb beporzást eredményez, növeli a pollen élet- és csírázóképességét. Az olyan szél porozta növényeknél, mint a kukorica és a kalászosok, nem csak a megkötött szemek számát, és ezáltal a betakarítható mennyiséget növeli, hanem a kötődés minőségét is.


A TYTANIT®sejtszinten hat. Magához vonzza a vas és a kalcium ionokat, és segíti bejutásukat a sejtekbe. Ennek hatására a sejt közötti térben megnövekszik az oldatkoncentráció, megváltozik az ozmózisnyomás, és megtörténik az oldatok keveredése a töményebbtől a hígabb fele. Segítségével ennek a folyamatnak köszönhetően azok az anyagok (például makro- és mikroelemek, gombaölőszerek), melyek addig csak a sejtközötti térben voltak jelen, be tudnak jutni a sejtbe, javítva ezzel a hatékonyságukat.

A TYTANIT® alkalmazása


A TYTANIT® használata valamennyi szántóföldi és kertészeti kultúra számára ajánlott, a lombtrágyázás, a tápoldatozás, a talajpermetezés vagy a magtrágyázás során kijuttatva. A TYTANIT® átlagos dózisa 2-4 alkalom x 0,2-0,3 l/ha. A TYTANIT® alkalmazása hatékonyabb minőségű és ellenállóbb virágport, látványosabb termékenyülést, több virágot és termést eredményez. Hatására fokozódik a fotoszintézis, emelkedik a klorofilltartalom, a levelek nagyobb méretűek lesznek, a zöldtömeg növekedik. A talajból sokkal intenzívebb és gyorsabb tápanyag felszívódás figyelhető meg.


További információért keressen minket bizalommal:


Csáki Szilárd

Tel: +36 30 848 83 70




Ne maradjon le újdonságainkról, kövessen minket facebookon és instagramon, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre itt!

bottom of page