top of page

TYTANIT® - Védjegyzett életfolyamat stimulátor a fenntartható szőlőtermesztésben

A TYTANIT® gyorsítja a szőlő természetes életfolyamatait, melynek eredménye a jobb termésminőség, a nagyobb fürt tömeg, a magasabb must cukorfok és a gombás megbetegedésekkel szembeni jobb ellenállóság. A TYTANIT® nem terheli a növényeket és a környezetet, használata során a munkaegészségügyi várakozási idő 0 nap.

A növényi tápanyagutánpótlás során elsődleges célunk a talaj makroelemekkel való feltöltése, valamint a tartós tápanyaghiány csökkentése. A mikroelemek hasznosulása a lombfelületen keresztül a legeredményesebb. A tápanyagok intenzív felvétele többek között a növények stresszel szembeni toleranciáját befolyásolja. Az olyan elemek, mint a titán, a szilícium, a vanádium, a szelén vagy a jód nem elengedhetetlenek a növények számára, de elősegítik növekedésüket és fejlődésüket, mivel stimulálnak bizonyos rendkívül fontos életfolyamatokat. Növelik a biotikus és abiotikus stressz faktorokkal szembeni rezisztenciát, elősegítik bizonyos tápanyagok felvételét, kompenzálják más elemek toxikus hatásait.



Hogy kerül a titán a növénytermesztésbe?


A titánvegyületek kutatása, ezen belül is a növényekre gyakorolt kedvező hatása, a XX. században kezdődött. A titánium a földkéreg 10 leggyakrabban előforduló elemének egyik, ennek ellenére a legtöbb növényben nagyon alacsony mennyiségben van jelen. Ennek oka, hogy a titánium nehezen hozzáférhető elem a savanyú és a lúgos pH-jú talajban egyaránt.


A titániummal már az 1900-as évek elején is végeztek kísérleteket, többek között szőlőn, paradicsomon, burgonyán, cukorrépán és szamócán. E kísérletek során azt tapasztalták, hogy a titánium hatására nőtt a növények klorofill-, C-vitamin- és szénhidrát tartalma is, valamint javult a megtermékenyülésük.


A TYTANIT® hatóanyaga a titanil-szulfát 8,5 g/l (0,8 m/m %). Hatékonyságát az aTIUM-nak köszönheti, mely egy biológiailag gyorsan hozzáférhető, könnyen hasznosítható, rendkívül hatékony, szerves titánvegyület.

A TYTANIT®:


- Hatékonyabb beporzást eredményez, növeli a pollen élet- és csírázóképességét, intenzívebb és hosszabb virágzást eredményez.


- Megerősíti a növény természetes ellenállóképességét a stresszhatásokkal szemben.


- 40-50%-kal növeli a biomassza (szár, levél) tömegét, valamint javítja a megtermékenyülést.



A TYTANIT® sejtszinten hat.


Magához vonzza a vas és a kalcium ionokat, és segíti bejutásukat a sejtekbe. Ezáltal a sejt közötti térben megnövekszik az oldatkoncentráció, megváltozik az ozmózisnyomás, és megtörténik az oldatok keveredése a töményebbtől a hígabb fele.


A TYTANIT® segítségével ennek a folyamatnak köszönhetően azok az anyagok (például makro- és mikroelemek, gombaölőszerek), melyek addig csak a sejtközötti térben voltak jelen, be tudnak jutni a sejtbe, javítva ezzel a hatékonyságukat.


Két alkalommal történő kijuttatása legalább 20%-kal növeli a szőlő gombás kórokozókkal szembeni ellenállóságot, aminek köszönhetően több mint 10%-kal nő a termésmennyiség. Hatására a lisztharmat fertőzés jelentősége akár 35%-kal csökkent.

Hogyan alkalmazható a TYTANIT®?


A TYTANIT® használata rendkívül széleskörű, valamennyi szántóföldi és kertészeti kultúra, így a szőlő számára is ajánlott. A TYTANIT® átlagos dózisa 0,2-0,3 l/ha, a kijuttatást két alkalommal ajánljuk: 7-8 leveles korban, virágzásban. A TYTANIT® előnye, hogy használata során a munkaegészségügyi várakozási idő 0 nap.



TYTANIT® promóció az AltoTerranál


A TYTANIT® ajánlott fogyasztói ára 11.350 Ft + áfa/l azaz hektáronként 5.675 Ft.


2021.06.30-ig 20 liter TYTANIT® vásárlása esetén The North Face Eco Trail -7 °C Regular hálózsákot adunk.


2021.06.30-ig 50 liter TYTANIT® vásárlása esetén STIHL RMA 339 akkumulátoros fűnyírót, akkumulátort és akkumulátor töltőt adunk.

További információért keresse bizalommal munkatársainkat:


Csáki Szilárd

Tel: +36 30 848 83 70

csakiszilard@altoterra.hu


Ne maradjon le újdonságainkról, kövessen minket facebookon és instagramon, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre itt!



bottom of page