top of page

UTEC elővásárlási akció az AltoTerra-nál

Az UTEC inhibitoros karbamid műtrágya, mely késlelteti a karbamid átalakulását. Csökkenti az ammónia kibocsátását, így hatékonyan hozzájárul a környezet és az éghajlat védelméhez.

A hagyományos nitrogén műtrágyázás során a kijuttatott nitrogén jelentős része nem hasznosítható a növény számára. Az általános karbamid (urea) műtrágya kijuttatását követően a nitrogén akár 50%-a elillan a talajból. A hozamok növelése és a költséghatékonyság érdekében csökkenteni kell az elvesző nitrogén mennyiségét.

Miért válassza az UTEC-et?

- Mert ideiglenesen blokkolja a karbamid ammóniává alakulását, és így csökken a nitrogén gáznemű ammónia formában történő elillanása.

- Mert kijuttatásával a nitrogén ammóniává és ammóniummá alakulása akár 14 nappal is késleltethető, ez alatt a karbamid fokozatosan alakul át veszteség nélkül. A növény számára szükséges nitrogén így sokkal hosszabb ideig áll rendelkezésre, elősegítve ezzel a növény fejlődését és növelve a hozamot.

- Mert a talajfelszínre juttatható gáz alakú nitrogén veszteség nélkül, így a műtrágyaszórás eredményessége kevésbé függ az időjárási szélsőségektől, könnyebben tervezhető a fejtrágyázás. Közvetlenül a talajfelszínre szórható, nem kell a talajba dolgozni.

- Mert működése alacsony szerves anyag tartalmú talajokon, aszályos körülmények között és extenzív termelésnél, illetve magas pH értékű (lúgos), kis puffer kapacitású talajokon érvényesül legjobban

Az UTEC, működése során blokkolja az ureáz enzimet, aminek hatására a karbamid hidrolízise akár két hétre lelassul. A műtrágya szemcse környezetében a pH alacsony marad, csökken az ammónia képződése ammóniumból (egyensúlyi reakció), és ennek következtében az ammónia veszteségek is csökkennek. A kijutatott nitrogén így a talajban marad. Az UTEC 81 és 60%-kal csökkenti az ammóniakibocsátást a szokásos karbamidhoz képest.

Elővásárlási akciónk keretében 2020. november 15-ig a Big-Bag zsákos UTEC ára 120.000 Ft + áfa/tonna.

További információért, egyedi árajánlatért, keressen minket bizalommal:

Csáki Szilárd +36 30 84 88 370, csakiszilard@altoterra.hu

Központi e-mail cím: info@altoterra.hu



bottom of page