top of page

Érjen el idén is akár 1,8 t/ha terméstöbbletet a kukoricában!

Hamarosan itt a kukorica korai posztemergens- és posztemergens gyomirtásának ideje. Az idei tavaszi fagyos, hideg, aszályos időjárás miatt elengedhetetlen a növényállomány segítése a gyomirtózás során. A gyomirtókkal együtt akár kétleveles állapotban kijutatott ultra pharmacy, a TYTANIT® hatására a kukorica intenzívebb tápanyagfelvételét segítjük.



TYTANIT® - Védjegyzett életfolyamat stimulátor a fenntartható növénytermesztésben

A TYTANIT® gyorsítja a növények természetes életfolyamatait, melynek eredménye a jobb termésminőség és a nagyobb termésméret. Hatékonyságát az aTIUM-nak köszönheti, mely egy biológiailag gyorsan hozzáférhető, könnyen hasznosítható, rendkívül hatékony, szerves titánvegyület. A TYTANIT® további előnye, hogy nem terheli a növényeket és a környezetet.


A növényi biostimulátorok olyan anyag(oka)t és/vagy mikroorganizmusokat tartalmaznak, amelyek célja a növények vagy a gyökerek körüli analóg életterek (rizoszféra) befolyásolása, beleértve a tápanyagok hatékonyabb felvételét, az abiotikus tényezőkre adott stresszválasz csökkentését és a termés minőségének javítását.


Az olyan elemek, mint a titán, a szilícium, a vanádium, a szelén vagy a jód nem elengedhetetlenek a növények számára, de elősegítik növekedésüket és fejlődésüket, mivel stimulálnak bizonyos rendkívül fontos életfolyamatokat. Növelik a biotikus és abiotikus stressz faktorokkal szembeni rezisztenciát, elősegítik bizonyos tápanyagok felvételét, kompenzálják más elemek toxikus hatásait.


A TYTANIT® hatóanyaga a titanil-szulfát 8,5 g/l (0,8 m/m %). Hatékonyabb beporzást eredményez, növeli a pollen élet- és csírázóképességét. A fokozott tápelemfelvétel miatt a növény a talaj tápanyagkészletét is elkezdi hasznosítani.


A TYTANIT® sejtszinten hat. Magához vonzza a vas és a kalcium ionokat, és segíti bejutásukat a sejtekbe. Ezáltal a sejt közötti térben megnövekszik az oldatkoncentráció, megváltozik az ozmózisnyomás, és megtörténik az oldatok keveredése a töményebbtől a hígabb fele. A TYTANIT® segítségével ennek a folyamatnak köszönhetően azok az anyagok (például makro- és mikroelemek, gombaölőszerek), melyek addig csak a sejtközötti térben voltak jelen, be tudnak jutni a sejtbe, javítva ezzel a hatékonyságukat.

Mely növényeknél alkalmazható a TYTANIT®?


A TYTANIT® használata rendkívül széleskörű, valamennyi szántóföldi és kertészeti kultúra számára ajánlott, a lombtrágyázás, a tápoldatozás, a talajpermetezés vagy a magtrágyázás során kijuttatva. A TYTANIT® átlagos dózisa 2-4 alkalom x 0,2-0,3 l/ha. A legeredményesebb hatás érdekében juttassuk ki kétszer virágzás előtt és egyszer a virágzás legelején. További előnye, hogy használata során a munkaegészségügyi várakozási idő 0 nap.


A TYTANIT® ajánlott fogyasztói ára: 10.500 Ft + áfa/l azaz hektáronként 5.234 Ft.


2021.06.30-ig 20 liter TYTANIT® vásárlása esetén The North Face Eco Trail -7 °C Regular hálózsákot adunk.


2021.05.30-ig 50 liter TYTANIT® vásárlása esetén STIHL RMA 339 akkumulátoros fűnyírót, akkumulátort és akkumulátor töltőt adunk.

További információért keresse bizalommal munkatársainkat:


Csáki Szilárd

Tel: +36 30 848 83 70

csakiszilard@altoterra.hu



bottom of page